το κέντρο

 
Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ικανότητας των ανθρώπων να διαχειρίζονται και να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες, επιλέγοντας θετικές στάσεις ζωής.
  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

 
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 με την μορφή  αστικής μη - κερδοσκοπικής εταιρίας. Μέλη της είναι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύλλογοι του Νομού. Πιο συγκεκριμένα, μέλη της εταιρίας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, η ΕΛΜΕΡ, ο Γεωπονικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου,το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου,ο Δήμος Αμαρίου,ο Δήμος Αγίου Βασιλείου,ο Δήμος Μυλοποτάμου, ο Δήμος Ανωγείων, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου. Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) έχει την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου.

Σκοπός του Κέντρου Πρόληψης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της  τοπικής κοινότητας, καθώς και η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού, σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας. Έχοντας αυτή την φιλοσοφία , το Κέντρο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που  δε σχετίζονται με τη χρήση ουσιών και οργανώνει προγράμματα για την οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα. Παράλληλα, στηρίζει και παραπέμπει στις κατάλληλες θεραπευτικές δομές τα άτομα που εμπλέκονται με τη χρήση ουσιών. Οι δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ικανότητας των ανθρώπων να διαχειρίζονται και να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις ζωής, να προσαρμόζονται στις αλλαγές, να επικοινωνούν καλύτερα και να επιλέγουν θετικές στάσεις ζωής.

Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό εκπαιδευμένο στην πρόληψη των εξαρτήσεων ( ψυχολόγους, παιδαγωγό). Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Κέντρου Πρόληψης αποτελείται από τους:
Μπογά Ανδρονίκη, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη 
Ζουρμπάκη Κατερίνα, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης
Κουτσάκη Λύβια, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης
Λίτινα Άρια, Παιδαγωγός, Στέλεχος Πρόληψης
Ζαχαράκη Μαρία, Υπεύθυνη τμήματος θεατρικής Αγωγής, Ηθοποιός 
 

Μείνε ενήμερος

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις μας

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν
Powered by HOTSoft.gr - websites, mobile apps & networks