Ανοιχτές συναντήσεις για μαθητές

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
 
Το Κέντρο Πρόληψης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ευαισθητοποιήσεις σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέματα που αφορούν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας ή/και την πρόληψη της χρήσης/ κατάχρησης αλκοόλ. 

 Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση των μαθητών, με βιωματικές μεθόδους, σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, όπως: εξάρτηση από το διαδίκτυο, διαχείριση του άγχους, διαπροσωπικές σχέσεις, διαχείριση των συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, πρόληψη των εξαρτήσεων, πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.
Με σημείο αναφοράς τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, δίνεται η δυνατότητα στους εφήβους να επεξεργαστούν ζητήματα που τους απασχολούν και να λάβουν έγκυρη ενημέρωση γι΄ αυτά, έτσι ώστε να αναπτύξουν ενεργό ρόλο στην προστασία του εαυτού τους.

Όσον αφορά ειδικότερα στη χρήση αλκοόλ , στόχος των συναντήσεων είναι να ενημερωθούν οι μαθητές, με βιωματικές μεθόδους, για τη φύση της εξάρτησης, τους αιτιολογικούς παράγοντες για τη χρήση/κατάχρηση αλκοόλ, τις επιπτώσεις της χρήσης / κατάχρησης αλκοόλ και να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ίδιοι στην προστασία του εαυτού τους.
 
Μαθητές Ε ΄και ΣΤ΄ Δημοτικού
 
Το Κέντρο Πρόληψης έχει τη δυνατότητα  να πραγματοποιήσει συναντήσεις ευαισθητοποίησης με μαθητές Δημοτικού με θέματα όπως: η προστασία του εαυτού, η αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων, το κάπνισμα, οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο και η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν.
 
Οι συναντήσεις διαρκούν 2 διδακτικές ώρες, ανά τμήμα, υλοποιούνται από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και τα υλικά που χρησιμοποιούνται  είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις υλοποιούνται κατόπιν αιτήματος.

Μείνε ενήμερος

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις μας

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν
Powered by HOTSoft.gr - websites, mobile apps & networks