Πως θα είναι το μέλλον μου; Γιατί με τρομάζει τόσο; Είναι φυσιολογικό να αισθάνομαι τόση αβεβαιότητα και ανασφάλεια;

   Είναι πολύ φυσιολογικό να αισθάνεσαι αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τα περισσότερα παιδιά, στην ηλικία που είσαι, δε γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν στο μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η αγωνία και η ανασφάλεια, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες : υψηλό ποσοστό ανεργίας, δυσκολία να βρεις εργασία στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει, χαμηλές αμοιβές κ.α. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να νιώθεις μεγάλη πίεση, προσπαθώντας να βρεις το « σωστό » για τον εαυτό σου, ανάμεσα σ’ αυτά που ονειρεύεσαι και σ’ αυτά που φοβάσαι.


Μερικές φορές το μέλλον μοιάζει να μας τρομάζει όλους, επειδή δε μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα πρόκειται να συμβούν. Ίσως αναρωτιέσαι : « Θα μπορέσω να πραγματοποιήσω όλα όσα θέλω; Θα βρω κάποιον να αγαπήσω και να με αγαπήσει; Θα πετύχω σε ό,τι επιλέξω να κάνω στη ζωή μου; ».
   Σ’ έναν κόσμο που επικρατεί η αβεβαιότητα, όλοι οι άνθρωποι έχουν τους ίδιους φόβους και ίσως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Αν και κανένας από μας δε μπορεί να ελέγξει την πορεία των πραγμάτων και να λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου, 
μπορούμε να κάνουμε σχέδια για τη ζωή μας και να προσπαθούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους και να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.Μερικές ιδέες που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι:
 Προσπάθησε να μην καταναλώνεις πολλή από την ενέργειά σου στο να σκέφτεσαι τι ενδέχεται να συμβεί, αλλά να τη διοχετεύεις στα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις.
 Κάνε σχέδια σε κείνους τους τομείς της ζωής σου που νιώθεις ότι μπορείς να προβλέψεις ή να προνοήσεις. Για παράδειγμα, αν το σχέδιο σου είναι να περάσεις σε μια συγκεκριμένη σχολή, στο χέρι σου είναι να τα καταφέρεις.
 Συγκέντρωνε πληροφορίες για πράγματα για τα οποία θα ήθελες να γνωρίζεις περισσότερα και ψάξε τις δυνατότητες που υπάρχουν.
 Μην περιορίζεις τον εαυτό σου! Τοποθέτησε τα όνειρα δίπλα ακριβώς στους φόβους σου. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά ˙ τα όνειρα γιατί αντανακλούν τις ελπίδες, τις επιθυμίες μας και δίνουν νόημα και στόχο στη ζωή μας και οι φόβοι γιατί μας κινητοποιούν να αποφύγουμε ή να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους.
• Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου! Ζήτα στήριξη  και καθοδήγηση από τους γύρω σου αν χρειαστείς βοήθεια, αλλά μη νομίζεις ότι θα πραγματοποιηθούν χωρίς την δική σου προσπάθεια και σκληρή δουλειά.

Αντί να σε τρομάζει το μέλλον, μπορείς να το δεις σαν κάτι συναρπαστικό, σαν μια περιπέτεια όπου κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα γίνει. Ας είναι το μέλλον  μια ενδιαφέρουσα διαδρομή…

 


                                      

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες