Θα βρω τον/την κατάλληλο σύντροφο;

Πάρα πολλοί νέοι αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να βρουν τον/την κατάλληλο σύντροφο. Μερικοί αναζητάνε μια «αδελφή ψυχή», άλλοι γοητεύονται από το αντίθετό τους και άλλοι πάλι ψάχνουν κάποιον που να μπορούνε απλά να περνάνε ευχάριστα. Ίσως να συμβαίνουν και όλα αυτά μαζί!
Τελικά λοιπόν, τι είναι «κατάλληλο»;


Η απάντηση είναι απλή: κατάλληλο για σένα είναι αυτό που ικανοποιεί τις δικές σου ανάγκες.
Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι επειδή συνεχώς αλλάζεις, αλλάζουν και οι ανάγκες σου. Αυτό που χρειάζεσαι από μία σχέση δεν είναι το ίδιο στην ηλικία των 14, των 18 και των 24.
Έτσι, το κατάλληλο δεν είναι κάτι το σταθερό και στατικό, αλλά αλλάζει όσο αλλάζεις και εσύ!

 Με δεδομένα αυτά, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τον/την κατάλληλο σύντροφο είναι να συνειδητοποιήσεις και να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου. Να ρωτήσεις δηλαδή τον εαυτό σου τι είναι σημαντικότερο για σένα σε μια σχέση; Τι χρειάζεσαι για να είσαι καλά; Ποια χαρακτηριστικά θέλεις να έχει ο/η σύντροφός σου προκειμένου να έχετε μια καλή σχέση;

 Πάνω απ’ όλα, να θυμάσαι ότι πολλές φορές ο έρωτας είναι «παράλογος», καθώς μπορεί να θέλεις κάποιον/α που να φαίνεται τελείως α-κατάλληλος/η. Όμως, ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό δεν είναι τυχαίο. Ίσως εκείνο το διάστημα να έχεις περισσότερο ανάγκη τις έντονες συγκινήσεις ή ίσως το πρόσωπο αυτό να έχει κάτι άλλο που τον/την κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό για σένα.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις αυτές σου δίνουν μια ευκαιρία να μάθεις περισσότερα πράγματα για σένα, για το ποιες είναι οι ανάγκες σου και το τι χρειάζεσαι από ένα άλλον άνθρωπο. Και όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να βρεις τον/την κατάλληλο/η – τη δεδομένη στιγμή- για σένα!

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες