Ομιλία για Γονείς και Εκπαιδευτικούς 14/10/15

Το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου, στα πλαίσια των δράσεων που διοργανώνει για την οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: « Γιατί Σεξουαλική Αγωγή; Με οδηγό τις ερωτήσεις των παιδιών μας χτίζουμε υγιείς σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο» με  εισηγήτρια την  Δρ. Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλο.

 Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μια από τις πιο δύσκολες και ευαίσθητες υποχρεώσεις γονέων και εκπαιδευτικών. Είναι σκόπιμο λοιπόν να είναι οι ίδιοι κατάλληλα προετοιμασμένοι και ενημερωμένοι σε θέματα σεξουαλικότητας, ώστε να παρέχουν στα παιδιά  τα κατάλληλα εφόδια και να συμβάλλουν στην ομαλή ψυχοσεξουαλική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά πώς να προστατεύονται από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία τους,  έτσι ώστε να μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν τη ζωή.  


 Όπως άλλωστε αναφέρει  η κ Γερούκη:
«Ακόμη και τώρα στην Ελλάδα η σεξουαλική αγωγή αντιμετωπίζεται αποσπασματικά. Στα σχολεία μας ως γνωστικό αντικείμενο είναι περιθωριοποιημένο και η σημασία του υποβιβάζεται. Είθισται η εκπαιδευτική κοινότητα να αναζητά τις ευθύνες για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων  από την οικογένεια.

Ταυτόχρονα πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του ρόλου τους στο δρόμο προς την ομαλή ενηλικίωση των παιδιών τους. Αποτέλεσμα είναι, όπως αποτυπώνεται ερευνητικά, οι νέοι και οι νέες στην Ελλάδα να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σεξουαλικής υγείας, να αδυνατούν να διαχειριστούν σωστά προσωπικές κρίσεις και σχέσεις και να οδηγούνται κάποιες φορές σε επιλογές που δε συμβάλουν στην γενικότερη ευεξία και ευτυχία τους.

Η σεξουαλική αγωγή αφορά γνώσεις, στάσεις και αξίες, στοιχεία που ενισχύονται και διαμορφώνονται τόσο στην οικογένεια, όσο και στο σχολείο. Στην παρουσίαση αυτή θα χρησιμοποιηθούν αυθεντικές ερωτήσεις και γενικότερα απορίες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν συλλεχθεί τα τελευταία 3 χρόνια με αφορμή ενημερώσεις σε μαθητές και μαθήτριες σε πολλά σχολεία της Κρήτης, για να συζητήσουμε και αναλύσουμε τόσο τις ερμηνείες που δίνουν τα παιδιά και οι νέοι για τη σεξουαλικότητα, το φύλο και τη σεξουαλική αγωγή, όσο και τις ανάγκες για καλλιέργεια γνώσεων, στάσεων και αξιών γύρω από το θέμα αυτό».

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 14/10/2015 στο Σπίτι του Πολιτισμού,  ,ώρα  18:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες