ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ρεθύμνης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π. Ε. Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σας προσκαλούν  στην ημερίδα  με θέμα:

«Το παιδί αντιμέτωπο με τη βία στην οικογένεια και το σχολείο», μια συνάντηση για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Εισηγητής θα είναι ο

 κ. Μόσχος Γιώργος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

Στη σύγχρονη εποχή τα παιδιά πλημμυρίζονται από ερεθίσματα βίας, που τα πλήττουν άμεσα ή έμμεσα. Οι μορφές βίας στις μέρες μας είναι πολλές: η σωματική, η λεκτική, η ψυχολογική, η σεξουαλική, η συστημική (που ασκείται μέσα από τα συστήματα, π.χ. το εκπαιδευτικό σύστημα), η οπτική (αυτή που ασκείται μέσα από την έκθεση σε εικόνες βίας, είτε στο περιβάλλον του παιδιού, είτε μέσα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο), η συμβολική (όπως αυτή που περιλαμβάνεται σε πολλά σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια) και εκδηλώνονται τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο σχολικό περιβάλλον.

Καθίσταται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη τόσο οι  γονείς, όσο και οι  εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται  για τους τρόπους εκδήλωσης του φαινομένου, ώστε να μπορούν έγκαιρα να αναγνωρίζουν, αλλά και να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονιστεί η σημασία των μέτρων πρόληψης της άσκησης βίας σε βάρος των παιδιών, τα οποία μπορούν  να επιτευχθούν  με τη διαρκή συνεργασία  και τη διαμόρφωση στενών σχέσεων  μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  τη  Δευτέρα 20 Απριλίου 2015  και ώρα 18.00 μ.μ.,  στο Ωδείο .

 

 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

 

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες