ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνης, μέσα στα πλαίσια των δράσεων που διοργανώνει για την οικογένεια,  πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα:«Τα Όρια στην Οικογένεια» με  εισηγητή τον  κ. Αχιλλέα Προκοπίου, Παιδοψυχίατρο – Οικογενειακό θεραπευτή.

 Το θέμα των ορίων είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς γονείς, στην προσπάθειά τους να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην ανεκτικότητα και την υπερβολική  αυστηρότητα. Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσουν οι γονείς  να συμβάλλουν στην  υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, πέρα από την στοργή και την αγάπη , χρειάζεται να θέσουν όρια και κανόνες στην οικογένεια. Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς είναι αυτό που βοηθά το παιδί να αποκτήσει εσωτερικό έλεγχο (αυτοπειθαρχία), να μάθει την κοινωνική συμπεριφορά (να ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη του να απαιτεί από τους  άλλους και στην ικανότητά του να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ανάγκες των άλλων), να αποκτήσει την ευθύνη της συμπεριφοράς του και του εαυτού του (καλλιέργεια υπευθυνότητας και αυτονομίας) και να δοκιμάζει τη σχέση μεταξύ των πράξεών του και των συνεπειών τους, να μαθαίνει δηλ. από τα λάθη του.  Η οριοθέτηση των γονιών είναι εκείνη που βοηθά το παιδί να εκπαιδευτεί, με λίγα λόγια,σε δεξιότητες ζωής.

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 13  Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.30 μ.μ., στο Σπίτι του Πολιτισμού,

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες