ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


Ο Δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  ΑμΚΕ «Ξένιος Ζευς»  έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών με στόχο την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στο πρόγραμμα  λειτουργούν πέντε δομές.


-Το Γραφείο Διαμεσολάβησης  παρέχει πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και προωθεί τα άτομα αυτά στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους  ενώ παράλληλα παρέχει και υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικά Ιατρεία), την εργασία (ΟΑΕΔ, ΑΣΕΠ) και την ασφάλισή τους (ΙΚΑ, Πρόνοια, κλπ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν είτε  στο γραφείο μας που βρίσκεται στη Γερακάρη 63, είτε τηλεφωνικώς στο 28313-41260-1 και στη σελίδα μας στο facebook: Γραφείο Διαμεσολάβησης Ρεθύμνου.

- Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Ρεθύμνης  με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σίτισης αλλά και την δραστηριοποίηση των ωφελουμένων, παρέχει την δυνατότητα καλλιέργειας οπωρολαχανικών. Ήδη επελέγη ο χώρος για τη λειτουργία του  «Δημοτικού Λαχανόκηπου», ο οποίος  βρίσκεται στη τοπική κοινότητα Άδελε, 6 χλμ. Ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Περιλαμβάνει 100 αγροτεμάχια των 50 τ.μ. περίπου, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους ωφελούμενους για την καλλιέργεια οπωρολαχανικών.          
Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους  από την Πέμπτη 10/7/2014  έως και την Παρασκευή  8/8/2014 στην Κοινωνική Λειτουργό του Δημοτικού Λαχανόκηπου Δήμου Ρεθύμνης, Λεωφόρος Κουντουριώτη 98 (πρώην ΚΕΠ), 1ος όροφος, από 9:00 π.μ. έως 13:00. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:  2831021307 (Δημοτικός Λαχανόκηπος) ή 2831341260-261 (Γραφείο Διαμεσολάβησης Δ. Ρεθύμνης).          

- Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής με βάση το χρόνο και όχι το χρήμα.
Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από  ένα δίκτυο πολιτών μέσω του οποίου υπάρχει η δυνατότητα να ανταλλάσσονται υπηρεσίες και προϊόντα χρησιμοποιώντας ως μονάδα ανταλλαγής όχι το χρήμα αλλά το δικό μας άυλο «νόμισμα» το ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα). Για παράδειγμα, ένας ηλεκτρολόγος προσφέρει 1 ώρα ηλεκτρολογικές υπηρεσίες σε κάποιο μέλος και με αυτό τον τρόπο κερδίζει 1 ΤΕΜ το οποίο στη συνέχεια το ξοδεύει λαμβάνοντας 1 ώρα μάθημα αγγλικών.
Η Τράπεζα Χρόνου απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ – εθελοντές, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους, άπορους. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από την κοινωνικό λειτουργό της Τράπεζας Χρόνου.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μετέχουν σε αυτήν την καινοτόμα κοινωνική δράση μπορούν να επισκεφτούν τα γραφεία της Τράπεζας Χρόνου στη διεύθυνση Γερακάρη 63 (όπισθεν Δημαρχείου, πρώην γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας,)  είτε να ενημερωθούν τηλεφωνικώς στο 28313-41256 και  μέσω e-mail στο txronou.reth@rethymno.gr.

- Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύθηκε για να καλύψει βασικές ανάγκες των οικογενειών που απειλούνται από φτώχεια ή υπόκεινται σε αυτή. Έτσι συγκεντρώνει τρόφιμα και τα διανέμει σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Η δομή διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία στους ωφελούμενους που έχουν ανάγκη εντελώς ΔΩΡΕΑΝ καθώς παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για την ενδυνάμωση των ατόμων. Λειτουργεί υπό την  διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε Ρεθύμνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 28313-43335 ή στο γραφείο το οποίο βρίσκεται  στη Ζαμπελίου 34.

- Το Κοινωνικό Συσσίτιο το οποίο διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία στους ωφελούμενους που έχουν ανάγκη, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, γίνεται κάθε μέρα από τις 12:30 – 14:00. Μέσω της λειτουργίας της δομής, θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Το Συσσίτιο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 28310-29245 και το γραφείο βρίσκεται στην Αγίας Βαρβάρας 47.

 

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες