ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η πρόληψη των εξαρτήσεων συνίσταται σε μια θετική διαδικασία εκπαίδευσης σε δεξιότητες ζωής, που βοηθά τα παιδιά και τους νέους να διαχειρίζονται με υγιείς τρόπους δύσκολες καταστάσεις, ώστε να μπορούν οι ίδιοι να προστατεύουν τον εαυτό τους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους. Για να είναι αποτελεσματική η πρόληψη, χρειάζεται να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, γιατί τότε δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας.
   Με αυτό το σκεπτικό, το Κέντρο Πρόληψης, πραγματοποίησε «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών και Εφήβων στην Επισκοπή»,όπου τα παιδιά που συμμετείχαν γνώρισαν την τέχνη του Θεάτρου. Μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να εκτονωθούν με την κίνηση και το λόγο και σίγουρα να διασκεδάσουν.
   Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι ο προσανατολισμός των παιδιών σε δημιουργικές δραστηριότητες και σε νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, που συμβάλλουν στην προαγωγή και καλλιέργεια μιας θετικής και δημιουργικής στάσης ζωής, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση εξαρτητικών ή/και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών.
   Όλους αυτούς τους μήνες που διήρκεσε η δράση, τα παιδιά δούλεψαν με ενθουσιασμό και κέφι και ο καρπός των προσπαθειών αυτών είναι η θεατρική παράσταση «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά.
   Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους στην παράσταση  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στο Γυμνάσιο της Επισκοπής και ώρα 20.00.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

   Είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε όλοι ότι πρόληψη είναι ο πολιτισμός, η συνεργασία, η έκφραση, το παιχνίδι, η διασκέδαση. Πρόληψη είναι ό,τι προάγει την αγάπη για τη ζωη!

 

 


 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες