Δραστηριότητες για την περίοδο Οκτωβρίου 2011-Ιανουαρίου 2011

  Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Ρεθύμνης πρόκειται να πραγματοποιήσει δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, φοιτητές, νέους αλλά και σε κάθε μέλος της κοινότητας.
  Στόχος των δραστηριοτήτων του Κέντρου Πρόληψης είναι η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας, μέσω της κατανόησης των ανθρώπινων σχέσεων και της βελτίωσης της επικοινωνίας με τους άλλους.

Δραστηριότητες για γονείς:

1. «Το ξεκίνημα μιας σχέσης»
Ομάδα 12 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων για γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας (0-5 ετών)
2. «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο έξω από την οικογένεια»
Ομάδα 12 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων για γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (6-11 ετών)
3. «Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε μαζί»
Ομάδα 12 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων για γονείς με εφήβους (12-18 ετών)

  Οι ομάδες έχουν τρίμηνη διάρκεια και γίνονται με βιωματικό τρόπο, δηλαδή με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων.

Δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς:

4. «Ο κήπος με τις 11 Γάτες» Εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης, ΚΕΘΕΑ
Σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Νοεμβρίου 2011, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 20 άτομα.
5. «Η μάθηση που χρειάζεται την επικοινωνία»
Σεμινάριο 12 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού που επιθυμούν να κατανοήσουν τις αλληλεπιδράσεις στο χώρο του σχολείου.
6. «Ανταπόκριση σε αιτήματα»
Το Κέντρο Πρόληψης έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συζητήσουν για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ανταπόκριση στα αιτήματα της κοινότητας

  Το Κέντρο Πρόληψης έχει τη δυνατότητα, μετά από αίτημα τοπικών φορέων και συλλόγων (Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικών κλπ.) να διοργανώνει ημερίδες ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ανοικτές συναντήσεις για γονείς σε όλο το νομό.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πρόληψης Δημοκρατίας 32 τηλ. 28310-50100, 28310-20391, 30830

Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν.
Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες