ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2011

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Ουσιαστικά, η μέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή να μιλήσουμε γύρω από το φαινόμενο της χρήσης/ κατάχρησης  εξαρτησιογόνων ουσιών (νόμιμων και παράνομων), αλλά και των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών που συνδέονται με αυτή.Είναι η αφορμή να μιλήσουμε ξανά και να θυμίσουμε για άλλη μια φορά τη σημασία της πρόληψης, ως μέσο προστασίας των παιδιών και των εφήβων απέναντι στους κινδύνους που αναπόφευκτα θα συναντήσουν στη ζωή τους.

     


 Η πρόληψη των εξαρτήσεων δεν περιορίζεται μόνο στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των νέων  για τις ουσίες και τους κινδύνους, που συνεπάγεται η χρήση τους -  αφορά κάθε διαδικασία εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων σε δεξιότητες ζωής, που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται με υγιείς τρόπους δύσκολες καταστάσεις και να μπορούν οι ίδιοι να προστατεύουν τον εαυτό τους, μένοντας μακριά από οποιαδήποτε ψυχοτρόπο ουσία (παράνομη ή νόμιμη) ή άλλη επικίνδυνη για τον εαυτό τους συμπεριφορά.

Η πρόληψη έχει σα στόχο την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης ζωής, χωρίς εξαρτήσεις. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο,  χρειάζεται να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, μέσα από την οικογένεια και να συνεχίζεται στο σχολείο, αλλά και σε κάθε ομάδα στην οποία εντάσσεται το παιδί και ο νέος.

    Αυτό σημαίνει ότι η πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και όλων των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών, δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών ή μόνο των ειδικών. Όλοι μπορούμε με τον τρόπο μας και από τη δική μας θέση να συμβάλλουμε σ΄αυτή, μέσα στην καθημερινότητά μας .

    Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι εμείς αποτελούμε αγγελιοφόρους μηνυμάτων για τα παιδιά και τους νέους και να αναλάβουμε την ευθύνη που φέρουμε γι΄αυτό. Η στάση μας απέναντι στη ζωή, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τις δυσκολίες, οι αξίες που πρεσβεύουμε, η στάση μας απέναντι στη χρήση ή κατάχρηση ουσιών, μας καθιστούν τους ίδιους πολύ ισχυρά πρότυπα, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε, σαν κοινότητα, να δημιουργήσουμε το υποστηρικτικό και ασφαλές πλαίσιο που έχουν ανάγκη τα παιδιά.

      Με  αυτό το σκεπτικό, το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών,  διοργανώνει τις εκδηλώσεις που ακολουθούν, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το ρόλο της πρόληψης :

 

- την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, στις 18.30 μ.μ  θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φουρφουρά Δ. Αμαρίου  ομιλία με θέμα « Οι κίνδυνοι στην εφηβεία : Πώς μπορούμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», με εισηγητή τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντή, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου.

- την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 θα λειτουργήσουν περίπτερα σε διάφορα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου, όπου τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης θα μοιράζουν ενημερωτικό  υλικό  και θα συζητούν με το κοινό για θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων από τις 19.30 εως τις 22.30.

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες