ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

                                         ...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

 ΜΥΘΟΣ

«Το αλκοόλ είναι ασφαλής και ακίνδυνη ουσία»

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  •   Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το αλκοόλ ασφαλές κι ακίνδυνο, επειδή είναι νόμιμη ουσία και η χρήση του είναι κοινωνικά αποδεκτή και διαδεδομένη.
  •   Όμως, επιστημονικά κατατάσσεται στην κατηγορία των πλέον τοξικών ουσιών μαζί με την ηρωίνη και την κοκαΐνη.
  •   Είναι εθιστική ουσία, δηλαδή η μακροχρόνια κατάχρησή του προκαλεί εξάρτηση. Ο άνθρωπος που έχει εξαρτηθεί από το αλκοόλ δεν πίνει πια για ευχαρίστηση, αλλά για να νιώσει απλά «φυσιολογικός».
  •   Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως κίρρωση του ήπατος, καρδιόπαθεια και καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων με αποτέλεσμα διαταραχές στη μνήμη, την αντίληψη και την ικανότητα μάθησης.
  •   Ακόμα και η περιστασιακή κατάχρηση αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες για τραυματισμούς, τροχαία ατυχήματα και θανάτους.
περισσότερα...


Πως θα είναι το μέλλον μου; Γιατί με τρομάζει τόσο; Είναι φυσιολογικό να αισθάνομαι τόση αβεβαιότητα και ανασφάλεια;

   Είναι πολύ φυσιολογικό να αισθάνεσαι αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τα περισσότερα παιδιά, στην ηλικία που είσαι, δε γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν στο μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η αγωνία και η ανασφάλεια, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες : υψηλό ποσοστό ανεργίας, δυσκολία να βρεις εργασία στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει, χαμηλές αμοιβές κ.α. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να νιώθεις μεγάλη πίεση, προσπαθώντας να βρεις το « σωστό » για τον εαυτό σου, ανάμεσα σ’ αυτά που ονειρεύεσαι και σ’ αυτά που φοβάσαι.

περισσότερα...


Θα βρω τον/την κατάλληλο σύντροφο;

Πάρα πολλοί νέοι αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να βρουν τον/την κατάλληλο σύντροφο. Μερικοί αναζητάνε μια «αδελφή ψυχή», άλλοι γοητεύονται από το αντίθετό τους και άλλοι πάλι ψάχνουν κάποιον που να μπορούνε απλά να περνάνε ευχάριστα. Ίσως να συμβαίνουν και όλα αυτά μαζί!
Τελικά λοιπόν, τι είναι «κατάλληλο»;

περισσότερα...


Γιατί οι αλλαγές με τρομάζουν τόσο; Πως θα τις αντιμετωπίσω;

Πολλά πράγματα αλλάζουν στις μέρες μας ˙ τίποτα δεν φαίνεται να μένει ίδιο γιατί ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται. Μπορεί να τρομοκρατηθείς όταν βλέπεις τα πράγματα που θεωρούσες δεδομένα να γίνονται αμφίβολα και να νιώθεις άγχος, απελπισία, φόβο και ανασφάλεια. Μπορεί ακόμα να αισθάνεσαι ότι χάνεις τον έλεγχο όταν οι αλλαγές στη ζωή σου είναι συνεχείς, ή όταν έρχονται ενώ δεν τις περιμένεις και δεν τις θέλεις. Ίσως οι αλλαγές να μας φαίνονται πολύ μεγάλες για να τις φανταστούμε και πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε.

περισσότερα...


Δυσκολεύομαι να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Συχνά ξεσπώ πολύ εύκολα  και, όταν αρχίσω, δεν μπορώ να σταματήσω. Είναι κακό αυτό; Πως μπορώ να μάθω να το ελέγχω;

  Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που όπως όλα τα συναισθήματα, δεν είναι ούτε σωστό ούτε λάθος και εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό. Σπάνια εμφανίζεται μόνος του και πίσω του κρύβονται άλλα συναισθήματα, που δυσκολευόμαστε να τα  αναγνωρίσουμε και να τα εκφράσουμε, όπως είναι ο φόβος, ο πόνος και το άγχος.

περισσότερα...


Τι μπορώ να κάνω, όταν νομίζω οτι δεν πάει άλλο;

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Νιώθω άγχος ! Τι μπορώ να κάνω;

Οι γονείς μου δε λένε να με ακούσουν! Πώς μπορώ να τους μιλήσω;

Αν δε ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου, πως μπορώ να παίρνω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου;

Χωρίσαμε. Πως θα το ξεπεράσω;

Σεξουαλικές Σχέσεις: Μύθοι και Πραγματικότητα

Πως μας επηρεάζουν οι αντιλήψεις των γονιών μας; Τι αντίκτυπο έχουν στη δική μας ζωή;

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες